Onze raamfolie

Ons product

Energiebesparing met ESF raamfolie

Totale bedrijfskosten welke betrekking hebben op de energiekosten bestaan uit een aantal onderdelen:

– Verwarmen
– Koelen
– Verlichting

Door onze warmere zomers zal er jaarlijks een stijgende lijn zijn in de energiekosten. Door deze toename van zonnewarmte zal de thermische belasting van uw gebouw wel met 60% toenemen. Het gebruiken van raamfolie reduceert deze toename van zonnewarmte met wel 77%.

Hoe werkt het?

In voorjaar en zomer vormen het zonlicht en UV straling voor het snel opwarmen van ruimtes in uw huis, school of (bedrijfs-)kantoorpand. De minste weerstand is te vinden in uw glaspartijen. Enkel glas en gewoon dubbele beglazing bieden nauwelijks weerstand tegen het opwarmend effect van de zon. Echter ook HR, HR+, HR++ EN zelfs HR+++ bieden na aanhoudende warme dagen onvoldoende weerstand.

Onze UV-werende raamfolie is de oplossing. Het wordt aan de binnenzijde van de ramen aangebracht.

Onze UV-werende raamfolie heeft in de winter nog een prettige bijkomstigheid. De isolerende en reflecterende eigenschappen zorgen er dan voor dat u aanzienlijk bespaart op energiekosten. Met isolerende raamfolie kan de verwarming in de winter een standje lager.

Technische specificaties
Tot 30% energiebesparing

Toepassing

Schittering op uw beeldscherm:

De lichtinval op uw beeldscherm zorgt voor een onplezierige werksituatie. Ook merkt u dat uw ogen er vermoeid door raken, het welbekende samenknijpen van uw ogen. De folie neemt deze schittering grotendeels weg.

Verkleuring:

Door de folie aan te brengen op winkeletalages en vitrines waar kostbare goederen uitgestald worden, verlengt u de levensduur van uw kostbare goederen en blijven kleuren behouden. Denk aan meubels, schilderijen, vloeren, stofferingen, schoenen, kleding etc. Goederen welke, juist in de etalage, de kleur dienen te behouden.

Gezondheid:

Een te droge lucht kan mede worden veroorzaakt door de airco. De Airco kan mede verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van allergenen. Klachten als droge ogen en keel, hoofdpijn en zelfs ontsteking van de luchtwegen als gevolg. Deze klachten staan ook bekend als het Sick Building Syndrome.

Iedereen herkent het nadeel wel van teveel lichtinval. Dit kan zorgen voor hinderlijke schitteringen en slecht zicht op beeldschermen. Klachten als hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid kunnen worden verminderde door het aanbrengen van ESF Raamfolie.

Bespaar

Het doel van de aanscherping is het reduceren van de CO₂-uitstoot in Nederland. Per 1 januari 2015 is de EPC-eis aan de energieprestatie van gebouwen aangescherpt naar een EPC-eis van maximaal 0,4. Sinds 1 januari 2011 geldt voor nieuwbouw een EPC-grenswaarde van 0,6. Daarvoor was deze 0,8.
Energieprestaties van duurzame producten worden steeds belangrijker. Er zijn tal van overheidsinitiatieven en nieuwe wetgevingen die het gebruik van deze producten stimuleren.

Ook de ontwikkelingen in de bouwwereld staan niet stil. Geregeld komen er innovatieve technieken en methoden op de markt. Daarnaast bespaart u ook aanzienlijk op uw energierekening.

Warmte verplaatst zich op 3 manieren:

– Stroming
– Straling en
– Geleiding
De warmte van de zon noemen wij stralingswarmte. Als we spreken over zonwering moeten we ons goed realiseren welk onderdeel van de zon geweerd moet worden. De zon doet meer dan alleen warmte afgeven (infrarood). Zij geeft ook daglicht (lux) en veroorzaakt verkleuring (ultraviolet). Kortom: wat willen we wel van de zon en wat niet?

De zonwerende folie zoals wij deze aanbieden, is een glasheldere zelfklevende polyesterfolie die aan de binnenzijde van glas wordt geplakt met als doel de temperatuur in gebouwen omlaag te brengen. Daarnaast bezit de folie nog de eigenschap dat het de scherpte van het daglicht omlaag brengt en het UV-licht tot bijna 100% blokkeert.

Technische specificaties

Bevat geen metaaldeeltjes

U factor : 0.9 W/m2/K

Hoe lager de U waarde, des te minder warmte er door het glas heen gaat.

Onze folie is voorzien van een gecertificeerd onafhankelijk Kiwa keuringsrapport, conform NEN 673 / NEN 410.

Transparant, niet zichtbaar indien aangebracht

66% licht transmissie

Energiebesparend

Eenvoudig aan te brengen aan de binnenzijde van raampartijen

– Reductie CO2 uitstoot
– Energiebesparend
– Warmtewerend
– Verlaging energie kosten
– Vertraagd verkleuring meubels en vloeren

Prijsopgave

Om een betere inschatting te geven van uw besparing komen wij geheel vrijblijvend bij u langs en maken wij aan hand van een door ons ontwikkeld rekenmodel een besparingsadvies.

Scroll naar top